SZOROBÁN

A XXI. Század Taneszköze

 


Vissza az elejére!

 

  Gyakorlás

A gyakorlás csak azután értelemszerű, ha már megismerkedett a szorobán használatával. Ezt megteheti segítségünkkel és természetesen teljesen önállóan is.
A gyakorláshoz a következő elméleti ismeretekre van szüksége:

A szorobán részei
Számábrázolás a szorobánon
Műveletvégzés szorobánon (négy alapművelet)
Szorobános váltások

Ha ezeket nem ismeri, ne lépjen tovább, mert a kudarc eltántorítja!

Következő jó tanács: Tegye el a zsebszámológépet! Ettől a pillanattól kezdve annak már nincs itt keresnivalója!

A gyakorló lapok automatikusan frissülnek. Ahányszor belép ide, mindig új számfeladatokat talál. Az oldalakat egy időzítő programmal láttam el, az időzítés tartama 10 perc. Ha hamarabb lett kész, mint az idő lejárt volna, próbálja megjegyezni a felhasznált időt! Ha nem lett kész, még gyakorolnia kell!
Vegyen elő papírt és íróeszközt! Készüljön fel a feladatok elvégzésére! Ha szívesen megtekintené a formát, ami a feladatokat tartalmazza, lépjen a gyakorlás útjára, majd minden számolás nélkül kattintson böngészője "vissza" gombjára, mielőtt lejárna az időzítés! Ha újra belép, látni fogja, hogy új számok szerepelnek a feladatoszlopokban.
A feladatoszlopok végeredményét jegyezze fel! Ez is beletartozik a feladatvégzésbe, az időmérésbe. A gép nem fogja kiértékelni a munkáját, most nem is ez a lényeg, hanem a gyakorlás, bizonyos szintű rutin megszerzése.
A gyakorlás után, de csak akkor, találni fog kinyomtatható feladatlapokat, ennek segítségével azt is ellenőrizheti, hogy mennyi idő alatt végzi el a feladatait és ezt mennyi hibával tudja elvégezni. Itt főleg a sebesség domináljon, de a minőség, a hibátlan feladatmegoldás is fontos! Minden 10 feladatból legalább 7 feladatnak jónak kell lennie!

Csak akkor válassza a gyakorláshoz vezető utat, ha a fenti szöveget gondosan áttanulmányozta!

          

Levélküldés

start @ szoroban . com

  Gyakorlás

   Időméréssel...

      Nyomtatható feladatlap  

Vissza